Iz zadnje številke

Srčno do več toplejših obrokov za ogrožene

Tudi predsednik prepoznava pomen Srčnih kuhinj

Prve Srčne kuhinje, ki so prepoznale širino in globok pomen projekta, že ustvarjajo jedro te mreže. Tem je srčno plaketo, s katero se lahko ponosno izkažejo, podelil predsednik republike Borut Pahor.

Projekt srčnih kuhinj prepleta mrežo gostiln in restavracij po Sloveniji, v katerih gostje in lastniki zbirajo sredstva v Sklad socialnih obrokov, iz katerega se financirajo topli obroki socialno ogroženim v Republiki Sloveniji. Gostje to opravijo z izbiro jedi, ki jih na meniju označuje simbol srčka, del cene pa se zbira v skladu. Gostilne se lahko vključijo v mrežo tudi tako, da se odločijo za pavšalni mesečni prispevek, lastnik pa se s pristopno izjavo zaveže k mesečnemu plačilu izbranega zneska, ki gre prav tako za isti namen.

Kako pristopiti k projektu?

S podpisom izjave o pristopu v članstvo srčnih kuhinj postane lokal srčna kuhinja. S tem se gostilna opredeli, da bo skupaj z gosti zbirala sredstva za skupni namen. ​S podpisano pristopno izjavo gostinci dobijo pravico do uporabe znaka srčna kuhinja, s čimer gostinec izraža družbeno odgovorno usmerjenost in delovanje. Za več informacij pišite in si oglejte spletno stran zavoda Pod strehco.

Borut Pahor med gostinci, povezanimi v projekt srčnih kuhinj.

Borut Pahor med gostinci, povezanimi v projekt srčnih kuhinj.

Petra Mezinec

Želite brezplačno prejeti revijo?

Za brezplačno prejemanje revije Gost, nam pišite na gost@finance.si