Iz zadnje številke

2016, številka 2

Članki iz revije Gost, 2. številka, poletje 2016

Natakarica v stiski

Pozdravljeni, stara sem 35 let in že šest let zaposlena v običajni piceriji na slovenski periferiji. Gostov je veliko, predvsem stalnih, k nam se veliko strank tudi ... >>

Za turizem ni meja

Najlepša šola v najlepšem turističnem kraju je v 20 letih prehodila dolgo pot. Izobrazili so 1.353 diplomantov, sodelovali na številnih odmevnih tekmovanjih in orali ... >>

Poezija okusov brez kančka glutena

Cojzla je prvi slovenski obrat, kjer pridejo na svoj račun gurmani s celiakijo, torej vsi, ki ne smejo jesti hrane z glutenom. Nobena od sestavin ne vsebuje glutena. Lokal ... >>

Ne palice, korenček potrebujejo

»Dovolj je,« so odločeni slovenski gostinci. Maja so po vsej Sloveniji pripravili regijska srečanja, kar sedem jih je bilo, na katerih so kolege seznanjali s škodljivimi ... >>

Pijača, ki ne gre nikoli iz mode

Pijača s tisočletno tradicijo in očitno tudi z zelo svetlo prihodnostjo. Največja klasika v gostinski ponudbi in večni trend, ki se v zadnjih letih prebuja ob bogati ... >>

Osvežitev v kozarcu

Prijetne temperature, ki bodo s prihodom poletja le še naraščale, vabijo v novo sezono pijač. Tako kot zamenjamo osebno garderobo, se v gostinstvu topli napitki ... >>